Tämä salaatti on tosi hyvää ja vähän erilaisempaa kuin yleensä.
Fattoush-salaatti
4 annosta
2 pitaleipää
3rkl oliiviöljyä
2rkl seesaminsiemeniä
1tl sormisuolaa
1 kurkku
1 pieni punasipuli
200g kirsikkatomaatteja
2dl tuoreita mintunlehtiä
1dl tuoretta persiljaa
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
1dl oliiviöljyä
1rkl sitruunan tai limen mehua
1/2tl sormisuolaa
1tl mustapippuria rouhetta (myllystä)
Sivele pitaleiville öljyä pullasudilla. Paista pannulla molemmilta puolilta rapeiksi. Ripottele leiville siemeniä ja suolaa. Anna jäähtyä. Leikkaa suupaloiksi.
Huuhtele kurkku (ja kuori halutessasi) ja siitä juustohöylällä suikaleita. Kuori ja hienonna punasipuli. Pese kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Laita kasvikset ja leipäpalaset tarjoilukulhoon. Silppua minttu ja persiljaa kulhoon ja sekoita.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi mahdollisimman pieneksi silpuksi. Yhdistä silppu öljyyn. Lisää sitruunan tai limen mehu.Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa n. 5 minuuttia. Kaada kastike salaattin joukkoon tai tarjoile pienestä kannusta erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti