keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Teneriffa



Blogissa on ollut aika hiljaista viimeisen kahden ja puolen viikon aikana. Nyt kerron mitä on tapahtunut kahden ja puolen viikon välillä. Olen ollut viikon Teneriffalla ja sitten olen vain ollut kiireinen koulun vuoksi etten ole ehtinyt päivittää tätä blogia. Mutta nyt Teneriffasta……..

Me ostettiin lomalta järkkärikamera, jolla saa aivan ihania kuvia. Niin eiköhän tästä edes blogikuvatki ole parempi laatusia. 

Meillä oli hotellissamme All Inclusive, jolla saimme syödä aamiaista, lounasta ja päivällistä. All Inclusiviin kuulu myös, että sai hakea välipalaa ja sitten kakkuaika.

Ruoka Teneriffalla?
Kanariansaarilla voi maistella valtavaa ruokavalikoimaa, joten valmistautukaa makutunnelmaan – kanarialaiseen tyyliin! Ruokakulttuuri on sekoitus espanjalaisia ruokia joissa on vaikutuksia Afrikasta ja latinalais-Amerikasta. Tietenkin on joitakin reseptejä jotka ovat perinteisesti kanarialaisia ja ne löytyvät usein ruokalistoilta hotelleissa ja ravintoloissa ympäri Teneriffaa, ympäri maailmaa tulevien ruokien kanssa.

Gofio on ollut kanarialaisen ruokavalion peruselintarvike monen vuoden ajan ja se on paahdetuista viljoista tehtyä jauhoa. Sen uskotaan olleen Guanchien, Teneriffan syntyperäinen kansa, pääruoka ja se on säilynyt suosittuna ruokana nykypäivään asti. Jos näette tätä ruokalistalla, kokeilkaa sitä... herkullista.

Toinen pääruoka jonka näette joka puolella on papas arrugadas (ryppyperunat) tai joskus niitä kutsutaan nimellä kanarialaiset perunat. Keitetty kuorineen suolassa, ne ovat yksinkertaisia ja jauhomaisia kun ne tarjoillaan mojos (kastikkeita) kanssa, joita käytetään dippikastikkeina. On kahdenlaisia; punainen mojo picón joka on tulinen ja mausteinen ja oliiviöljypohjainen mojo verde joka on vihreä eikä niin tulinen.

Kalasta pitävät ovat paratiisissa Teneriffalla kiitos runsaan määrän upeita äyriäisruokia ja tuoretta kalaa. Hummeri, rapu, dorada (merilahnan tyyppinen), simpukat, osterit ja kaikenlaiset mehukkaat suupalat löytyvät ruokalistoilta.
Tyypillisemmät kalareseptit ovat ruoat kuten caldereta de pescado (kalamuhennos) tai sancocho Canario (kanarialainen muhennos), jotka käyttävät suolattua kalaa mausteisissa kastikkeissa.

Tuoreiden hedelmien käyttö on myös tärkeä osa kanarialaista ruokavaliota, hyvällä tarjonnalla banaaneja, papaijoja, mansikoita ja mangoja.
Teneriffalla on tyypillistä tehdä pienempiä, kevyempiä aterioita jotka ovat maukkaimpia lämpimissä lämpötiloissa. Sekoitus tuoreita rapeita salaatteja ja tapaksia on vakaa suosikki, erityisesti lounasruokalistoilla. Nauttia tapas on perinteinen espanjalainen tapa syödä pieniä annoksia eri ruokia.

Ateriointi vaihtoehtonne ovat todella ylenpalttiset Teneriffalla jossa on jokaiselle jotakin nautittavaksi. Tulette taatusti palaamaan toisen kerran, kolmannen kerran..

(Teksti kopioitu netistä)

Minun mieleen ruokailuilta jäivät erityisesti alku- ja pääruoista:
-tonnikalasalaatti (ihan erilaista kuin Suomessa)
-Paistetut ja keitetyt kasvikset
-mojo verde ja krutongit
-rapeat kalapullat
Jälkiruoista:
-churrot ja suklaa
-French toast
-omenaleivokset
Juomista:
-tuorepuristettu marjamehu aamupalalla

En muista oliko muita niin hyviä ko nuo oli.
 
Ruoat oli aina hienosti aseteltuja. Ihana jälkiruokapöytä. Ruokailuilla oli myös aina yksi tyyppi paistamassa kalaa tai lihaa asiakkaiden toiveista.Tosi ystävällinen palvelu. 

Kävimme lomalla myös pari kertaa kahvilassa nimeltä:  El aderno. Siellä oli hyvä palvelu ja aivan ihanat leivonnaiset. Suosittelen lämpimästi.

Siellä oli niin ihanaa, että haluaisin sinne heti uudestaan. Ihana loma! 

Kuvat jälkeisessä postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti