Blogissa on ollut aika hiljaista viimeisen kahden ja puolen
viikon aikana. Nyt kerron mitä on tapahtunut kahden ja puolen viikon välillä.
Olen ollut viikon Teneriffalla ja sitten olen vain ollut kiireinen koulun
vuoksi etten ole ehtinyt päivittää tätä blogia. Mutta nyt Teneriffasta……..
Me ostettiin lomalta järkkärikamera, jolla saa aivan ihania
kuvia. Niin eiköhän tästä edes blogikuvatki ole parempi laatusia.
Meillä oli hotellissamme All Inclusive, jolla saimme syödä
aamiaista, lounasta ja päivällistä. All Inclusiviin kuulu myös, että sai hakea
välipalaa ja sitten kakkuaika.
Ruoka Teneriffalla?
Kanariansaarilla voi maistella valtavaa ruokavalikoimaa,
joten valmistautukaa makutunnelmaan – kanarialaiseen tyyliin! Ruokakulttuuri on
sekoitus espanjalaisia ruokia joissa on vaikutuksia Afrikasta ja
latinalais-Amerikasta. Tietenkin on joitakin reseptejä jotka ovat perinteisesti
kanarialaisia ja ne löytyvät usein ruokalistoilta hotelleissa ja ravintoloissa
ympäri Teneriffaa, ympäri maailmaa tulevien ruokien kanssa.
Gofio on ollut kanarialaisen ruokavalion peruselintarvike
monen vuoden ajan ja se on paahdetuista viljoista tehtyä jauhoa. Sen uskotaan
olleen Guanchien, Teneriffan syntyperäinen kansa, pääruoka ja se on säilynyt
suosittuna ruokana nykypäivään asti. Jos näette tätä ruokalistalla, kokeilkaa
sitä... herkullista.
Toinen pääruoka jonka näette joka puolella on papas
arrugadas (ryppyperunat) tai joskus niitä kutsutaan nimellä kanarialaiset
perunat. Keitetty kuorineen suolassa, ne ovat yksinkertaisia ja jauhomaisia kun
ne tarjoillaan mojos (kastikkeita) kanssa, joita käytetään dippikastikkeina. On
kahdenlaisia; punainen mojo picón joka on tulinen ja mausteinen ja
oliiviöljypohjainen mojo verde joka on vihreä eikä niin tulinen.
Kalasta pitävät ovat paratiisissa Teneriffalla kiitos
runsaan määrän upeita äyriäisruokia ja tuoretta kalaa. Hummeri, rapu, dorada
(merilahnan tyyppinen), simpukat, osterit ja kaikenlaiset mehukkaat suupalat
löytyvät ruokalistoilta.
Tyypillisemmät kalareseptit ovat ruoat kuten caldereta de
pescado (kalamuhennos) tai sancocho Canario (kanarialainen muhennos), jotka
käyttävät suolattua kalaa mausteisissa kastikkeissa.
Tuoreiden hedelmien käyttö on myös tärkeä osa kanarialaista
ruokavaliota, hyvällä tarjonnalla banaaneja, papaijoja, mansikoita ja mangoja.
Teneriffalla on tyypillistä tehdä pienempiä, kevyempiä
aterioita jotka ovat maukkaimpia lämpimissä lämpötiloissa. Sekoitus tuoreita
rapeita salaatteja ja tapaksia on vakaa suosikki, erityisesti
lounasruokalistoilla. Nauttia tapas on perinteinen espanjalainen tapa syödä
pieniä annoksia eri ruokia.
Ateriointi vaihtoehtonne ovat todella ylenpalttiset
Teneriffalla jossa on jokaiselle jotakin nautittavaksi. Tulette taatusti
palaamaan toisen kerran, kolmannen kerran..
(Teksti kopioitu netistä)
Minun mieleen ruokailuilta jäivät erityisesti alku- ja pääruoista:
-tonnikalasalaatti (ihan erilaista kuin Suomessa)
-Paistetut ja keitetyt kasvikset
-mojo verde ja krutongit
-rapeat kalapullat
Jälkiruoista:
-churrot ja suklaa
-French toast
-omenaleivokset
Juomista:
-tuorepuristettu marjamehu aamupalalla
En muista oliko muita niin hyviä ko nuo oli.
Ruoat oli aina hienosti aseteltuja. Ihana jälkiruokapöytä.
Ruokailuilla oli myös aina yksi tyyppi paistamassa kalaa tai lihaa asiakkaiden
toiveista.Tosi ystävällinen palvelu.
Kävimme lomalla myös pari kertaa kahvilassa nimeltä: El aderno. Siellä oli hyvä palvelu ja aivan
ihanat leivonnaiset. Suosittelen lämpimästi.
Siellä oli niin ihanaa, että haluaisin sinne heti uudestaan. Ihana loma!
Kuvat jälkeisessä postauksessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti