perjantai 17. tammikuuta 2014

Mansikkainen täytekakku

Ihanan makuinen täytekakku. Ulkonäkö ja maku sai paljon kehua, kun tein tämän kakun isälle hänen syntymäpäivänään.

Mansikkainen täytekakku
10-12hengelle
 

Kakkupohja:
4munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
2rkl kaakaota (tummaa)
1tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 1/2dl -2dl maitoa


Täyte:
n. 1/2dl mansikkahilloa
1/2 l mansikoita
2prk (4dl) vispikermaa
3 kiiviä
1/2prk mandariinilohkoja
3rkl mansikkatomusokeria
3tl vaniljasokeria

Päälle:
3prk (6dl) vispikermaa
3 kiiviä
1/3-1/2 prk mandariinilohkoja (300g/175g kokoinen purkki)
muutama mansikka(tuoreita tai pakastettuja)
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
sokerikiilleettä (valmista pakkauksen ohjeen mukaisesti) 

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe pienessä kulhossa.
3. Sekoita jauhoseos (siivilän läpi) muna-sokerivaahtoon nuolijalla sekoittaen.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Paista pohjaa 200asteessa uunin keskitasolla noin 8minuuttia.
6. Kumoa paistettu pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
7. Jaa pohja kolmeen osaan.
8. Valmista täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi ja mausta kermavaahto mansikkatomusokerilla ja vaniljasokerilla. Kuori kiivit,valuta mandariinilohkot ja poista mansikoista lehtiosa. Sekoita joukkoon pienet mansikkalohkot,kiivipalaset ja mandariinilohkot.
9. Aseta yksi osa pohjasta tarjoilulautaselle. Kostuta 1/3 osalla maidosta. Levitä 1/2 hillosta pohjan päälle ja kaada 1/2 täyteestä pohjan päälle.
10. Aseta toinen osa pohjasta täytteen päälle. Kostuta, levitä loput hillot pohjan päälle ja loppu täyte.
11. Aseta viimeinen pohja edellisen täytteen päälle ja kostuta lopulla maidolla.
12. Peitä täytetty kakku kelmulla ja anna kosteutua jääkaapissa pari tuntia.
13. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan vaniljasokerilla ja sokerilla.
14. Kuori ja viipaloi kiivit. Poista mansikoista lehtiosat  ja pilko mansikat viipaleet. Valuta mandariinilohkot.
15. Levitä ohut kerros kermaa kakun pinnalle ja asettele kiiviviipaleet, mandariinilohkot ja mansikkaviipaleet kerman päälle.
16. Sivele sokerikiilteellä marjat ja hedelmät,
17. Pursota kakun sivut ja päälyreunat kermavaahdolla.
18. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti