lauantai 4. tammikuuta 2014

Macarons

Macarons
Ainekset
 n.24kpl

1ps (100 g) mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
1/2 rklkaakaojauhetta
2kananmunanvalkuaista
1 rklsokeria

sinistä nestemäistä elintarvikeväriä
Suklaatäyte
100 gmaitosuklaata
1/2 dlkuohukermaa

Sekoita mantelijauhe, puolet tomusokerista ja kaakaojauhe kulhossa. 

Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella.
Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. (Kova valkuaisvaahto pysyy kulhossa, kun kulhoa pidetään ylösalaisin ilmassa).Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeri-kaakaoseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa.

Värjää taikina elintarvikevärillä (laita aluksi taikinaan vähän elintarvikeväriä (teelusikan kärjellinen) ja lisää sen jälkeen varovasti elintarvikeväriä,kunnes taikina on mielestäsi sopivan väristä).

Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti