Uunikasvikset
6 henkilölle
1 iso tai 2 pientä punasipulia
8 perunaa
4 porkkanaa
2 rs minitomaatteja
2/3 kesäkurpitsaa (n. 250g)
3 pientä chiliä
1-2dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria (oman maun mukaan)
kuivattua basilikaa ja/tai rosmariiniä
Vuoan voiteluun
2-3 rkl oliiviöljyä
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Kuori punasipulit, perunat, porkkanat.
3. Leikkaa punasipuli osiin ( iso 8 osaan ja pienet 4 osaan). Kaada punasipulin osat isoon kulhoon.
4. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja jaa perunat pituussuunnassa neljään osaan ja paloittele n. 2cmx2cm kokoisiksi paloiksi. Laita kulhoon.
5.Huuhtele kesäkurpitsa, minitomaatit, chili.
6. Puolita tomaatit ja halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilit. Tee kesäkurpitsasta puolikuun mallisia n. 1 cm paksuisia. Laita kulhoon.
7.Sekoita kasvisten joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri ja yrtit.
8. Kaada kasvikset voideltuun n. 3l laakeaan uunivuokaan.
9. Paista uunissa noin 45min.
Vinkki!
Tarjoa esim. Kermaisen possukastikkeen kanssa. (= possun sisä-/ulkofilettä paistettuna, maustettuna (suolaa, pippuria) ja kastikkeeksi ruokakermaa. Nam!)
Kermainen possukastike |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti