lauantai 15. helmikuuta 2014

Persikka-piimäpiirakka

Tässä ohje helppoon, mutta hyvän makuiseen piimäpiirakkaan. Tein piirakan Iloleipurin jättivuokaan (linkki). http://www.iloleipuri.fi/tuotteet/J%C3%83%C2%A4ttivuoka/90. Piirakan voi tietenki tehdä uunipellillekin, mutta muista, että taikinaa pitää tehdä enemmän ja persikoita myös.
Piirakan voi tehdä juhlille, kahvipöytään tai vaan arkiseen makeannälkään. 
Piirakan kanssa voit tarjoilla esim.
  • Kermavaahtoa
  • Vaniljavaahtoa
  • Vaniljakastiketta (itse tehtyä, jauheesta valmistaen tai täysin valmista kaupan vaniljakastiketta)
  • Vaniljajäätelöä (itse tehtyä tai kaupan)

Persikka-piimäpiirakka

0,5 l piimää
1,5 juoksevaa margariiniä
2,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Päälle:
1 prk persikan puolikkaita ( n. 400g /200g) 
2 rkl sokeria
Sekoita pohjataikinan ainekset. Levitä taikina voidellulle uunivuoalle. Tee persikanpuolikkaista lohkoja ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti