lauantai 15. helmikuuta 2014

Lauantain 8.2.2014 Menu

Viime lauantaina innostuin tekemään alku-,pää- ja jälkiruoan, kun olimme äidin kanssa kahdestaan kotona. Koko menun tekoon meni noin 3 tuntia. Ideana oli kasvisruoka. Alkuruoasta halusin hyvän alun ruoalle. Valitsin Gazpachon, koska se on raikasta, mutta siinä on kivasti potkua. Pääruokana oli pastaa (olen rakastunut sen tekoon), kasvispihvejä (toivomuksesta), kastiketta (yhdistää mukavasti pääruokaa) ja salaatti on aina niin hyvää. Jälkiruoaksi appelsiini-piimähyytelöä, koska se on raikasta ja päättää ruoan kivasti.Opin paljon uutta samalla, kun tein ruokaa.


Alkuruoka:

Gazpacho

2-3annosta
¼ kg                    kypsiä tomaatteja
1                           pieni sipuli
1/2 rkl                Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
½                          punainen paprika
¼ - ½                   Pirkka punaista mietoa chiliä
n. 7,5 cm pala (75 g)                  kurkkua
1/2                      valkosipulinkynsi
1 ½  dl                 vettä
1 ½ rkl                sitruunanmehua
1rkl                      Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2tl                    suolaa
                             mustapippuria

  1.     Huuhtele tomaatit ja vedä niihin ristiviilto veitsellä. Kasta ne muutamaksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Kuori tomaatit. Poista kannat ja lohko ne. Pane tomaatit monitoimikoneen kulhoon.
  2. Hienonna huuhdotut sipulit. Kuullota sipulisilppua pari minuuttia öljyssä paistinpannussa. Lisää monitoimikoneen kulhoon.
  3. Halkaise paprika ja chilipalko. Poista siemenet. Lisää paprika ja chili kulhoon. Lisää myös kurkku ja kuorittu valkosipulinkynsi.
  4. Hienonna kasvikset. Kaada joukkoon vesi, sitruunanmehu ja öljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.
  5. Viilennä keitto jääkaapissa. Tarjoa krutonkien kanssa.
Vinkki!
Paistoin itse Gazpachon kaveriksi paahtoleipäpaloja runsaassa öljyssä.

Pääruoka:

Pastaa
Tein pastataikinan(löytyy blogista aiemmista teksteistä) puolena annoksena kahdelle. Pastan leikkasin Tagliatelle-leikkurilla.

Feta-kasvispihvit
Tällä ohjeella tulee 15 pihviä. Itse tein koko annoksen, koska valmiit pihvit on helppo pakastaa. Ja ottaa sieltä sitten jonain kiireisenä päivänä.


n. 15 kpl
1-2 (400 g)        kesäkurpitsaa
2-3 (200 g)        porkkanaa
1 (50 g)             pieni punasipuli
1 tlk (366 g)     salaattijuustokuutioita
1dl                    vehnäjauhoja
1 dl                   kauraleseitä
4                       kananmunaa
2 tl                    oreganoa
1 tl                    minttua
1/2-1 tl               mustapippuria
1/2 tl                   suolaa
Paistamiseen 
                             juoksevaa margariinia
                            

  1. Raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja anna seistä noin 15 minuuttia. Painele ylimääräinen neste pois.
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna punasipuli ja paloittele salaattijuustokuutiot veitsellä hieman pienemmiksi. Yhdistä raasteet sekä salaattijuusto.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kasvisseokseen. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää mausteet ja kaada munaseos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu vetiseltä, voit lisätä hieman vehnäjauhoja.
  4. Nostele taikinaa pannulle  ja paista miedolla lämmöllä 4-5 minuuttia/puoli.


Kermaviilikastike
1/2 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
ripaus suolaa
2 tl paprikajauhetta
1-2 tl sitruunamehua
kuivattua minttua maun mukaan

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita hetkeksi kylmään.

Salaatti 
Salaatista tein ihan perussalaatin. Salaatinlehteä, paprikaa, tomaatti, kurkkua, omenaa. Nam!
Salaatit on aina niin ihania.

Jälkiruoka:



Appelsiini-piimähyytelö
Tämä on tosi hyvän makuista. Kuvaa en tästä nyt ottanut. Ohje tähän raikkaaseen jälkkäriin löytyy blogista marraskuun 2013-kohdalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti