Tosi hyvää. Muuten melko nopeaa tehdä, mutta hyytyminen jääkaapissa vie jonkin verran aikaa. Sain tämän reseptin koulun köksäntunnilta, mutta muokkasin sitä hieman. Reseptiä voi tehdä useammallekin, jos kaikki aineet kertoo, jotta suhteet pysyvät samana.
Appelsiini-piimähyytelö
4:lle
3 liivatelehteä
1 appelsiinin mehu
2dl piimää
3rkl sokeria
3tl vaniljasokeria
1dl vispi- tai kuohukermaa
1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Halkaise appelsiini kahtia ja puserra toisesta appelsiininpuolikkaasta mehu sitruspusertimella.
4. Sekoita piimä,sokerit ja appelsiinin mehu.
5. Puserra toisesta appelsiinin puolikkaasta mehu ja kiehauta se pienessä kattilassa.
6. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun. Älä keitä mehu-liivateseosta.
7. Kaada liivate-mehuseos nauhana siivilän läpi piimä-sokerit-mehuseokseen sekoittaen.
8.Sekoita joukkoon kermavaahto.
9. Annostele jälkiruokakulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti